Dua t’a nis me një pyetje: Përse një restorant bëhet i famshëm?
Për mua përgjigja e “shëndetshme” do ishte:
Kështu kur shkoj diku për të darkuar apo drekuar, analiza ime kalon nëpër këto pika, dhe nëse të gjitha pyetjet marrin përgjigje pozitive, atëhere gjasat janë që të rikthehem, dhe shpesh madje.
Kështu më ndodhi me Dtown.
Kur shkova për herë të parë nuk e dija çfarë të prisja, por që nga momenti që
kam provuar pjatën e parë të menusë dhe deri dje kur provova disa nga pjatat e
reja, gëzoj për faktin që gjthçka është kaq ‘avant-garde’ (për Shqipërinë).
Më pëlqen shumë fakti se si është konceptuar menuja dhe përzgjedhur pjatat në të, sa të veçanta aq edhe
të momentit (sepse edhe ushqimet kanë modë). Paraqitja e pjatave është shumë
estetike, cilësia është gjithmonë koherente. Për më tepër është i vetmi ose nga
të pakta vende që bëjmë ‘Brunch’ të vërtetë…me një fjalë më pëlqen shumë dhe më
duket sikur ai vend flet gjuhën time.
Sunday Brunch @Dtown |
Për t’ju kthyer pyetjes së fillimit, dhe argumentit që
ushqimi është faktori më i rëndësishëm në një restorant, çfarë duhet të bëjë një
restorant për t’u bërë i famshëm?
a) Duhet të ofrojë ushqim –alla junk food
(krahë pule të epokës së akullnajës - zbulimi
më i madh kulinar i lokaleve të bllokut)
b) Duhet të shërbejnë të njëjtin ushqim përsëri e përsëri
(makarona gjithandej- pene, jo pene, me
pana pa pana etj.)
c) Duhet të shesë mish me kile
(pjesë të një kafshe të sakatuar pa anatomi
të shërbyera 'kapic')
d) Apo më mirë peshk me kile
(2-3 kile karkaleca krudo dhe kolesteroli në
qiell, nëse nuk helmohemi para)
e) Qofte
(për këto nuk kam c’them se ka nga 2-3
dyqane në çdo rrugë dhe suksesi është i qartë)
f) Asnjë më sipër! J
Më poshtë disa foto pjatash shumë të shijshme nga menuja e Dtown teksa i përgjigjeni pyetjes
më sipër….dhe siç them gjithmonë: Kujdes çfarë fusni në gojë! :P
Pastilla marokene |
Klasike e "Brunch": French toast aka Bukë me vezë |
Tjetër klasike e "Brunch": Eggs Benedict |
Salmon Gravlax |
No comments:
Post a Comment